Wednesday, 2 September 2009

Siapa Yang Keliru SPR @ PAS???

Pada hari ini Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyatakan Adun Kota Siputeh kekal dan difahamkan juga Datuk Abu Hasan Sarif ada mengemukakan surat MC dan itu telah menjelaskan sebab mengapa beliau tidak hadir dalam mesyuarat pada 9 Ogos 2009. Adalah amat melucukan apa surat MC tidak diterima oleh Speaker, jelas menunjukkan Kerajaan Pembangkang Negeri Kedah tidak mengiktiraf doktor yang mengeluarkan surat. baca disini


Dewakampung turut menjangkakan keputusan ini akan mendapat reaksi negatif serta tuduhan melampau dari pembangkang dimana Dato' Kamarudin Jaffar (Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat) telah menyatakan dalam HarakahDaily.Net iaitu "Keputusan ini membuktikan lagi SPR terlalu menjaga kepentingan Barisan Nasional (BN) kerana sepatutnya jika tidak hadir sidang Dun dalam tempoh dua penggal hukuman lebih teruk dikenakan tetapi dalam kes ini ia diringankan dan dikekalkan kerusi Adun BN itu,"

Itu menunjukkan pembangkang tidak dapat menerima hakikat dan keputusan apabila sesuatu perkara itu bertentangan dengan hasrat mereka...persoalan disini adakah pembangkang ini benar-benar memahami akan peruntukkan undang-undang?. Tuduhan yang ditujukan oleh PAS itu adalah amat berat.

Dewakampung amat percaya jika keputusan memihak kepada pembangkang, mereka akan menyatakan SPR menjalankan tugas dengan tulus tetapi jika tidak bermacam-macam tuduhan yang amat melampau diucapkan kepada SPR ini terjadi seperti berlaku kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sikap yang ditunjukkan oleh Parti PAS ini amat meloyakan kerana hanya sibuk untuk berpolitik hinggakan tanggungjawab kepada rakyat tidak dilaksanakan. Seharusnya PAS mempersoalkan isu kuil di seksyen 23, Shah Alam Selangor yang cuba dibina dikawasan majoriti orang Islam berbangsa Melayu, jelas menunjukkan PAS lupa akan parti yang selama ini dikatakan memperjuangkan Islam. PAS seharusnya memperjuangkan masalah yang berlaku pada umat Islam dan Bangsa Melayu pada hari ini tetapi amat mendukacitakan disebabkan politik PAS telah melanggar banyak prinsip

Dewakampung berharap agar PAS merenung kembali perjuangan mereka

3 comments:

Anonymous said...

pasberg

Gedung Akal said...

Tuan,
Itulah PAS, mereka tidak tahu pun SPR lebih berkuasa dari speaker DUN. Jika sekiranya SPR berkata DUN Kedah dan Selangor tidak sah dan perlu dibubarkan maka secara automatik DUN akan terbubar.
Nampaknya SPR belum tunjukkan kuasanya yang sebenarnya dan bertindak secara berhemah. Kenapa dituduh dengan bermacam-macam dan difitnah oleh PAS dan PR. SPR adalah badan yang benar-benar bebas dan berwibawa seperti mana yang diiktiraf oleh UN sendiri baru-baru ini dan dijadikan contoh oleh negara-negara membangun.
Ayuh SPR jalankan tugas anda dengan tegas.

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網