Friday, 4 December 2009

UMNO Racist tetapi DAP bagaimana pula????

Antara sebab yang boleh dikatakan DAP sedemikian rupa


1. DAP pijak gambar wakil rakyar Melayu & Beragama Islam di Perak semasa konvensyen DAP di negeri Perak. Penghinaan kepada Orang Melayu Beragama Islam.

2. Karpal Singh telah menderhaka kepada Raja-raja Melayu dan apa yang jelas Karpal Singh mahu menyaman DYMM Sultan Perak. Apa yang jelas Karpal Singh tidak menghormat perkara 181 Perlembagaan Persekutuan. Persoalannya mengapa PAS & Melayu PKR boleh diam apabila DYMM Sultan dihina sedemikian rupa????

3. Jeef Ooi pernah menyatakan serta menuduh JIM adalah golongan ekstremis agama....ini menunjukan Islam agama yang menganjurkan keganasan.

4. DAP pernah mendesak wang Baitulmal negeri Selangor diberikan kepada bukan Islam. Konsep & permintaan ini secara jelas menyalahi agama Islam

5. Terasa Kok pernah mendesak agar Azan yang selama ini menyeru umat Islam menunaikan tuntutan agama diperlahankan di Bandar Kinrara. Persoalanya mengapa PAS diam????

6. Terasa Kok juga pernah mendesak agar tulisan jawi dihapuskan pada nama-nama jalan di Kuala Lumpur. Persoalannya mengapa Anwar Ibrahim diam sedangkan beliau adalah bekas Presiden ABIM

7. Kerajaan DAP Penang pernah mencadangkan agar hapuskan tulisan dalam Bahasa Malaysia pada papan Tanda di Pulau Pinang.


8. DAP secara terang tidak mahu cara Pemerintahan Islam. Ini dibuktikan dengan kenyataan Karpal Singh (Pengerusi DAP), Utusan Malaysia, 18 Oktober 1990, "Kami memberi pengakuan untuk mewujudkan sebuah negara Islam, langkah mayat kami dulu" di Dewan Perhimpunan Cina, Pulau Pinang.

9. Nga Kor Ming mempersendakan ayat-ayat suci Al-Quran berulang kali dalam ceramahnya. Kenapa pula PAS boleh percaya terjemahan dari Nga Kor Ming sedangkan Nga Kor Ming tidak beriman serta berpegang kepada konsep agama Islam.

10. Kit Siang kata Ketuanan Melayu itu racist...minta dihapuskan. Apakah Malaysia-Malaysia itu lebih adil untuk semua????.


11. Teresa Kok Masuk Masjid dengan pakai skrit..bukankah ini mencemar agama Islam....Hairan dengan PAS sedangkan dalam Islam perlu menuntup aurat dimana hormatnya kepada rumah Allah SWT.

12. DAP di Perak beri Geran tanah 999 tahun pada Kampung Baru dan sampai sekarang DAP tidak pernah keluar kenyataan pasal Chin Peng Kenapa????13. DAP mencadangkan projek bela Babi RM 100 juta di Sepang yang rata-ratanya adalah penduduk Melayu Beragama Islam....Persoalan mengapa YAB Menteri Besar Selangor turut mengakui cadangan DAP sudah tiada tempat lagikah yang rata-ratanya penduduk berketurunan Cina di Selangor...Mengapa tidak dilaksanakan projek babi disitu??????

14. Teresa Kok dengan memakai topi DAP, sedang memangang 5 ekor "sesuatu" yang telah dipandangnya tadi dengan penuh berselera. Adakah 5 ekor bersamaan dengan kemenangan pakatan pembangkan yang menang buah 5 negeri?...Hanya Teresa Kok sahaja boleh menjawab.

15. DAP tidak melaksanakan Dasar Ekonomi Baru apabila menang di Pulau Pinang dan profolio agama Islam dihapuskan dalam pentadbiran kerajaan negeri. Menurut Perlembagaan, Perkara 10, Fasal 4, Perlembagaan melarang mana mana pihak daripada mengungkit dan mempersoal hak keistimewaan. Jadi bagaimanakah pendirian orang Melayu yang masih sokong DAP dan PKR?
Jadi siapa yang sebenarnya perkauman di Malaysia ini....Dewakampung mula keliru

No comments: