Friday, 24 September 2010

Riaknya Nurul Izzah

Nurul Izzah hari ini mencabar kenyataan Tun M berkenaan Melayu akan hilang kuasa jika PR memerintah, apa yang diucapkan oleh Tun M adalah kenyataan setelah memerintah di lima buah negeri dimana banyak kepentingan orang Melayu dihakis oleh parti DAP dan bersifat perkauman...agak menjengkelkan sifat Nurul Izzah yang baru belajar mengenal dunia sebenar
baca disini.

Antara bukti yang boleh digambarkan adalah seperti berikut:-

1. DAP pijak gambar wakil rakyar Melayu & Beragama Islam di Perak semasa konvensyen DAP di negeri Perak. Penghinaan kepada Orang Melayu Beragama Islam.

2. Terasa Kok juga pernah mendesak agar tulisan jawi dihapuskan pada nama-nama jalan di Kuala Lumpur. Persoalannya mengapa Anwar Ibrahim diam sedangkan beliau adalah bekas Presiden ABIM

3. Kerajaan DAP Penang pernah mencadangkan agar hapuskan tulisan dalam Bahasa Malaysia pada papan Tanda di Pulau Pinang.

4. Karpal Singh telah menderhaka kepada Raja-raja Melayu dan apa yang jelas Karpal Singh mahu menyaman DYMM Sultan Perak. Apa yang jelas Karpal Singh tidak menghormat perkara 181 Perlembagaan Persekutuan. Persoalannya mengapa PAS & Melayu PKR boleh diam apabila DYMM Sultan dihina sedemikian rupa????

5. Jeef Ooi pernah menyatakan serta menuduh JIM adalah golongan ekstremis agama....ini menunjukan Islam agama yang menganjurkan keganasan.

6. DAP pernah mendesak wang Baitulmal negeri Selangor diberikan kepada bukan Islam. Konsep & permintaan ini secara jelas menyalahi agama Islam

7. Terasa Kok pernah mendesak agar Azan yang selama ini menyeru umat Islam menunaikan tuntutan agama diperlahankan di Bandar Kinrara. Persoalanya mengapa PAS diam?

8. DAP secara terang tidak mahu cara Pemerintahan Islam. Ini dibuktikan dengan kenyataan Karpal Singh (Pengerusi DAP), Utusan Malaysia, 18 Oktober 1990, "Kami memberi pengakuan untuk mewujudkan sebuah negara Islam, langkah mayat kami dulu" di Dewan Perhimpunan Cina, Pulau Pinang.

9. Nga Kor Ming mempersendakan ayat-ayat suci Al-Quran berulang kali dalam ceramahnya. Kenapa pula PAS boleh percaya terjemahan dari Nga Kor Ming sedangkan Nga Kor Ming tidak beriman serta berpegang kepada konsep agama Islam.

10. Kit Siang kata Ketuanan Melayu itu racist...minta dihapuskan. Apakah Malaysia-Malaysia itu lebih adil untuk semua?

11. Teresa Kok Masuk Masjid dengan pakai skrit..bukankah ini mencemar agama Islam....Hairan dengan PAS sedangkan dalam Islam perlu menuntup aurat dimana hormatnya kepada rumah Allah SWT.

12. DAP di Perak beri Geran tanah 999 tahun pada Kampung Baru dan sampai sekarang DAP tidak pernah keluar kenyataan pasal Chin Peng Kenapa?

13. DAP mencadangkan projek bela Babi RM 100 juta di Sepang yang rata-ratanya adalah penduduk Melayu Beragama Islam....Persoalan mengapa YAB Menteri Besar Selangor turut mengakui cadangan DAP sudah tiada tempat lagikah yang rata-ratanya penduduk berketurunan Cina di Selangor...Mengapa dilaksanakan projek babi disitu?

14. DAP tidak melaksanakan Dasar Ekonomi Baru apabila menang di Pulau Pinang dan profolio agama Islam dihapuskan dalam pentadbiran kerajaan negeri. Menurut Perlembagaan, Perkara 10, Fasal 4, Perlembagaan melarang mana mana pihak daripada mengungkit dan mempersoal hak keistimewaan. Jadi bagaimanakah pendirian orang Melayu yang masih sokong DAP dan PKR?

Jadi dewakampung melihat kenyataan Tun M ada kebenaranya, jadi mengapa PR melenting adalah disebabkan takut kehilangan undi dikalangan Melayu..maka adalah meneliti kenyataan lihat disini

Apa yang diucapkan oleh Tun M berdasarkan pengalaman beliau memerintah negara ini selama 23 tahun, jadi mana silapnya kenyataan Tun M????.....


Maka dewakampung menyeru agar umat Melayu bersatu dan merenung apa yang diucapkan demi kebaikan umat Melayu & Agama Islam yang merupakan perkara pokok dalam negara ini serta termaktud dalam perlembagaan negara.

Ini bukannya persolan politik tapi ini berkaitan maruah...rujuk ini

3 comments:

Teropong Pantai said...

Jika PR memerintah, mereka yang berasa bersalah, rasuah dan penyalahgunaan kuasa saja yang takut dengan bayang-bayang sendiri.

Anonymous said...

pr-pkr/pas/dap tak der rasuah? hmm..ni lagi la kes syok sendiri, perasan diri sgt bagus hingga sampai peringkat 'maksum'...tak pernah bersalah?????????

TokLimbong said...

PKR celaka.