Monday, 26 January 2009

ADUN BOTA DAN PKR

Apa sudah jadi dengan ADUN Bota..adakah beliau merupakan calon Menteri Besar Perak Anwar Ibrahim yang merupakan Ketua Pembangkang di Parlimen. Saya bergitu terperanjat dan hampir tidak percaya dengan apa yang berlaku.

Saya melihat ADUN Bota telah mengkhianati amanat dan amanah rakyat yang mahukan Barisan Nasional untuk mewakili mereka atau lebih tepat lagi Parti Keramat Melayu iaitu UMNO.

Tindakan ADUN Bota tidak boleh dimaafkan oleh rakyat DUN Bota dan saya merasakan beliau harus meletak jawatan sebagai ADUN bagi membolehkan pilihanraya kecil diadakan jika beliau benar-benar berani dan boleh menang dengan tiket PKR, Jika beliau terlupa sukacita saya ingatkan beliau menjadi ADUN adalah atas tiket Barisan Nasional

Satu lagi persoalan yang bermain dalam fikiran saya adakah dengan tidak disambung kontrak sebagai Pengerusi Felcra dan kalah dalam pertandingan merebut jawatan sebagai Ketua Bahagian UMNO menyebabkan beliau sanggup berpaling tadah dengan mengkhianati perjuangan UMNO, barisan Nasional, Pemimpin dan Rakyat. Jika kerana pangkat beliau telah mengkhianati perjuangan adalah elok rasanya beliau meninggalkan UMNO serta disaran meletak jawatan kerana pemimpin bukan mengejar harta dan pangkat sebaliknya berjuangan kepada rakyat.

ULASAN = Pemimpin yang baik sanggup berjuang ketika senang dan susah

No comments: