Tuesday, 17 February 2009

Elizabeth & Gambar BogelNegara dikejutkan dengan penyebaran gambar bogel Elizabeth Wong (Exco Kerajaan Selangor) yang dipimpin oleh pembangkang. Malahan Elizabeth Wong menyatakan kepada pemberita penyebaran gambar tersebut berniat jahat yang bertujuan memalukan serta mencemar nama baiknya selaku Exco Kerajaan Selangor. Elizabeth Wong turut mendakwa ia merupakan satu serangan peribadi dan pencabulan maruah serta kehidupan peribadi.

Apa yang nyatakan mengapakan Elizabeth Wong tidak menafikan gambar tersebut dan boleh dikatakan itu gamabar sebenar beliau, sebab itu Elizabeth Wong nyatakan sekejap bogel dan sekejap nseparuh bogel kerana dia pun sudah lupa bogel atau tidak. Persoalan yang ingin saya katakan Elizabeth Wong seharusnya bertanggungjawab ke atas gambar tersebut sekiranya itu gamabar sebenar beliau dan beliau seharusnya meletak jawatan sebagai ADUN Bukit Lanjan kerana tidak layak menjadi Wakil Rakyat kerana berkelakuan tidak senonoh walau apa alasan yang diberikan.

Saya masih ingat semasa kes Datuk Seri Chua Soi Lek mereka mendesak beliau meletak jawatan, tetapi pada masa kini Elizabeth Wong pula melakukan aksi yang agak menarik, persoalan disini mengapa YAB Menteri Besar Selangor tidak meminta Elizabeth Wong meletak jawatan???

hai persoalan yang masih belum terjawab

4 comments:

Anonymous said...

PKR mempunyai masalah moral yang tinggi

Anonymous said...

Pakatan pembangkang memang tidak sedar diri...itulah selalu sangat kata orang diri sendiri tak betul. ni kenapa Nik Aziz tidak komen apa-apa??????

Anonymous said...

Nik Aziz pun takut nak komen sebab ada juga wakil rakyat PAS mempunyai masalah moral yang tinggi sebab itu TOK GURU diam.. hehehehe

Anonymous said...

Doa selamat agar penyatuan orang melayu tidak longgar oleh dakyah orang-orang kafir dan DAP dan orang yang besekongkol dengan DAP.

"Segala kepujian dan kesyukuran dipersembahkan ke hadhrat-Mu ya Allah di atas limpah rahmah perlindungan kepada kami sekalian dengan aman tenteram, sihat wal’afiat dan selamat sejahtera. Kami memohon kepada-Mu ya Allah semoga diperkukuhkan perpaduan, dipereratkan persaudaraan dan diperkuatkan keazaman, hasrat dan cita-cita agar sentiasa mendapat keredhaan-Mu ya Allah".

"Kami juga memohon kasih sayang-Mu ya Allah agar jiwa dan kehidupan kami berada dalam aman di dunia agar kami dapat mengimarahkan bumi sepertimana yang Engkau perintahkan, maka daripada Engkaulah sahaja ya Allah kami memohon bantuan dan pertolongan".

"Kami dengan segala rendah diri memohon agar Engkau kurniakan kami dan hamba-hamba-Mu sekalian dengan taufik dan hidayah, sentiasa di bawah pimpinan dan petunjuk-Mu ya Allah, mudah-mudahan segala usaha dan amal yang kami tunaikan akan mendapat sepenuh kejayaan dalam keredhaan dan restu-Mu di sepanjang zaman".

"Berkatilah negara Malaysia ini dan rahmatilah di bawah perlindungan-Mu sekalian yang bersangkutan dengannya semoga mendapat pertunjuk dari-Mu ke jalan yang Engkau redhai serta dengan penuh kehormatan dan kesucian, di samping meninggikan syiar-Mu dalam semua bidang".

"Peliharakanlah kami dan negara kami daripada segala bala bencana. Jauhkanlah kami sekalian daripada segala ancaman dan pengkhianatan. Bersihkanlah negara kami dari segala anasir jahat. Pandulah kami semua ke jalan yang benar, adil dan saksama dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.".

"Kekalkanlah ya Allah kebenaran, keadilan, perpaduan, ketenteraman dan kemakmuran dalam negara bertuah ini".


View Profile: Rantong™