Monday, 23 February 2009

Kemelut POLITIK Perak Semakin Parah


Dilihat senario politik Perak semakin meruncing dengan tindak-tanduk tidak bertamadun Pembangkang walaupun Mohammad Nizar Jamaluddin (bekas Menteri Besar Perak)telah keluar dari kediaman rasmi Menteri Besar.

Pakatan Pembangkang bercadang mengemukakan undi tidak percaya Datuk Dr. Zambry Abd. Kadir (Menteri Besar Perak) yang sah serta diterima rakyat melalui sidang Dewan Undangan Negeri(DUN)serta mendapat perkenan DYMM Sultan Perak.

V. Sivakumar Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak telah menulis surat meminta perkenan DYMM Sultan Perak bagi melaksanakan sidang DUN Khas. Nizar turut menyatakan surat permohonan dihantar oleh ADUN Tronoh. Tindakan ini jelas menunjukkan sekali lagi Pakatan Rakyat melanggar titah DYMM Sultan Perak serta melakukan perbuatan derhaka dengan tidak iktiraf Datuk Dr. Zambry Abd. Kadir sebagai Menteri Besar yang mendapat persetujuan DYMM Sultan Perak.

Kepada Nizar mengapa masih berebut kerusi Menteri Besar Perak adalah lebih baik dan elok rupanya jika Nizar terus menjalankan tugas sebagai wakil Rakyat di kawasan beliau bukan nya seperti "Anjing Menyalak Bukit". Bukannya memohon derhaka kepada DYMM Sultan Perak

Kepada V. Sivakumar selepas melanggar peraturan dengan mengantung Menteri Besar selama 18 bulan dan barisan Exconya 12 bulan apa lagi kemelut politik yang ingin dipamerkan. Jangan sekali-kali melibatkan Kedaulatan Raja-Raja Melayu dalam permainan politik pembangkang kerana DYMM Sultan Perak tidak perlu mencemar duli dengan permainan politik.

RAKYAT SUDAH MULA MUAK DENGAN KEMELUK POLITIK ORANG-ORANG GILA KUASA DAN TIDAK MENERIMA HAKIKAT

No comments: